Mlýnek dokáže plynule měnit míru mletí. Slouží k tomu kolečko umístěné na levém bočním panelu. Nejhrubší mletí je označeno coarse, střední medium a nejjemnější fine. Mlýnek je vhodný pro přípravu kávy na espresso, avšak pro jemnější mletí, tzv. pudr, je vhodnější poohlédnout se po jiném elektrickém mlýnku. Samozřejmě je nutné počítat s tím, že se mlecí ústrojí ve všech mlýncích opotřebovává a je nutné jej po čase naostřit nebo vyměnit.

Mlýnek kávová zrna drtí pomocí ocelových mlecích kamenů, které má oproti tříštivým mlýnkům obrovské výhody. Káva je namleta rovnoměrně. Ať už budeme kávu připravovat jakýmkoliv způsobem, pokud by byly částečky různých velikostí, extrahovaly by se nerovnoměrně. Nedosáhli bychom maximální chutě a aromatu kávy. Nápoj by pokaždé chutnal jinak. Další výhodou je mnohem menší rychlost otáčení kamenů, takže mlýnek De’Longhi KG89 kávu nezahřívá. Přepálená káva ztrácí vůni a zanechává hořkou pachuť na jazyku.

V horní části je umístěna průhledná nádobka na 120 g zrnkové kávy. Hned pod ní najdete kolečko, na kterém nastavíte množství šálků, které budete připravovat. Na panelu je zvýrazněn rozsah 2 - 12 šálků, ale mlýnek dokáže samozřejmě namlít i porci na jeden šálek.

Káva obsahuje velké množství tuku, které se zachycuje na vnitřních částech mlýnků. Je proto důležité, aby se dal přístroj snadno vyčistit. Spodní zásobník na mletou kávu je možné vyjmout a důkladně vyčistit. Odnimatelná je také nádobka na zrnkovou kávu. Pod ní je umístěno mlecí ústrojí. Vyčistit ho můžete hadříkem nebo pomocí štětečku, který je dodáván současně s mlýnkem.

Tento elektrický mlýnek je vhodný pro pokročilé konzumenty. Díky principu kvalitních ocelových kamenů mele rovnoměrně aniž by kávu zahříval - a to vše s důrazem na jednoduchý italský design. Pořídit si jej můžete za 1990 Kč na čerstvakava.cz.