Džezva

V našem obchodě najdete široký výběr džezev, které jsou ideální pro přípravu autentického tureckého kávového zážitku přímo u vás doma! Vyberte si z naší nabídky a užijte si skvělou chuť kávy, kterou budete milovat!

Jak vybrat džezvu

Pokud se rozhodujete mezi různými druhy džezvy, je důležité zvážit několik faktorů. Prvním faktorem je materiál, ze kterého je džezva vyrobena. Nejčastěji se používají měděné nebo nerezové džezvy, ale existují i džezvy z hliníku nebo keramiky. Dalším faktorem je velikost džezvy - záleží na počtu lidí, pro které budete kávu vařit. Také se zaměřte na tvar džezvy - některé mají užší dno a širší vrchol, což umožňuje lepší kontrolu nad procesem vaření.

Jak používat džezvu

Abyste získali nejlepší chuť kávy, je důležité správně používat džezvu. Nejprve naplňte džezvu vodou a přidejte mletou kávu. Množství kávy závisí na velikosti džezvy a počtu osob, pro které budete kávu vařit. Poté dejte džezvu na sporák a začněte ohřívat. Jakmile se začne tvořit pěna, snižte teplotu a nechte kávu vařit asi 5-10 minut. Poté džezvu odeberte ze sporáku a nechte ji chvíli odpočinout, aby se usadila káva. Nakonec nalijte kávu do šálků a podávejte.

Pamatujte si, že káva z džezvy má silnou chuť a je vhodná pro milovníky kávy. Pokud vám připadá příliš silná, můžete ji zředit horkou vodou. S trochou cviku a správným postupem můžete připravit skvělou kávu z džezvy přímo v pohodlí vašeho domova.